Korrosions- og kavitationsbestandig CrMn-legering K3816.01

Strenov Produkter præsenterer den korrosions- og kavitationsbestandige legering fra Kuhn Edelstahl: K3616.01 der opfylder selv de strengeste krav til pumpe- og armaturmaterialer!
 
Pumper, kompressorer og armaturer udsættes i stigende grad for aggressive midler og omgivelser, og det medfører skærpede krav til materialernes korrosions- og kavitationsbestandighed. Mange pumpe- og armaturaggregater er desuden sværttilgængelige, og kan ikke uden videre efterses eller udskiftes.
 
For at imødekomme disse konstant stigende krav har Kuhn Edelstahl gennemført en række forsøg og testet korrosions- og kavitationsbestandigheden hos forskellige støbelegeringer til pumpematerialer.
 
Kavitation opstår hvis der, pga. strøm og gastryk, dannes gasbobler i en strømmende væske. En ændring i trykket kan gøre gasboblerne ustabile så de opløses igen, og sker dette nær vandoverfladen, afgiver de bristede bobler stødagtige impulser (mikrostråler eller ”microjets”) på materialets overflade. Denne punktvise, cykliske belastning kan være på flere hundrede MPa.
   Kavitation kan inddeles i hhv. kavitationskorrosion og kavitationserosion. Hvis der opstår korrosion, ødelægger kavitationen passivlaget så materialet nedbrydes. Det skyldes at mikrostrålernes kontinuerlige belastning af overfladen forhindrer materialet i at repassivere.
   Ved kavitationserosion forårsager mikrostrålerne en gradvis tæring af materialeoverfladen. Dette fører i sidste ende til en materialeafslidning på de berørte komponenter.
 
Ved førnævnte forsøg anbragte man materialeprøver i et vandbad med kunstigt frembragte kavitationsbobler hvorefter man bestemte materialeafslidningen som en funktion af belastningstiden.
 
Forsøgene viste at K3816.01-legeringen har den største modstandsdygtighed. Da den desuden generelt har fremragende korrosionsegenskaber, er den yderst velegnet til anvendelse ved stærkt korroderende og kavitationsskabende forhold.
 
Kontakt os venligst for yderligere oplysninger om K3816.01, eller læs mere om vores store stålsortiment på http://steel.strenovprodukter.dk

Ring og få en snak med os i dag på tlf: +45 45 95 07 00 eller på mail: salg@strenov.dk

Vi sidder altid klar med rådgivning og et godt tilbud