Kuhn Edelstahl GmbH

Specialisten indenfor slyngstøbning

Kuhn Edelstahl GmbH er specialist inden for slyngstøbning af stål, som har været virksomhedens fokuspunkt siden grundlæggelsen i 1960. I dag foretager Kuhn alt fra slyngstøbning til færdigbearbejdning af alle typer specialstål og værktøjsstål. Deres sortiment omfatter 435 forskellige materialetyper på hhv. Fe-, Ni- og Co-basis.

Udover de 435 legeringer tilbyder Kuhn også specialmaterialer efter kundens specifikationer. På grund af produktionstekniken kan de levere såvel store som små serier.

Kuhn har en stor maskinpark bestående af blandt andet CNC-maskiner, drejebænke og fræsere samt slibe-, polere- og finbearbejdningsmaskiner. De er eksperter i efterbehandling (fx afskæring, savning, drejning, boring, fræsning, slibning, finslibning, hvæsning) af de slyngstøbte emner, og kan opfylde de mest forskelligartede behov.

Kuhns slyngstøbte emner har egenskaber som er sammenlignelige med dem man finder hos smedede produkter. Vi anbefaler at de mekaniske egenskaber defineres inden bestilling. Stålemner der fremstilles ved slyngstøbning, er altid runde og har et centrisk hul i midten; men med dette forbehold in mente kan Kuhn principielt fremstille alt af rustfrit stål eller andre højere legeret materialer. Fordele ved slyngstøbeteknologien er at man kan definere rørenes udvendige og indvendige diameter, længde samt legering.

Slyngstøbning giver stålet en meget kompakt og ren struktur. Det skyldes de stærke rotationskræfter og den retningsbestemte størkning der sker udefra og ind. Disse processer tvinger urenheder og luftfyldte hulrum op til overfladen så de kan fjernes ved efterbehandlingen. Derfor har slyngstøbte emner fremragende teknologiske egenskaber, der er langt bedre end dem man ser hos mange materialer fremstillet ved konventionel statisk støbning.
 

Mere om slyngstøbning

Læs mere om slyngstøbning her
Se også artikel om slyngstøbning her

Se forskellen på statisk støbning og slyngstøbning her

 

Materialer

Sideløbende med de mange rustfri ståltyper arbejder Kuhn også med et udvalg af nikkelbaserede legeringer: materialer der med fordel kan anvendes hvor der stilles høje krav til modstandsdygtighed over for korrosion eller høje temperaturer.

Der findes endnu ingen nationale standarder for varmebestandige nikkelstøbelegeringer. Materialerne specificeres derfor i Kuhns egen materialeliste enten med egne betegnelser eller ved hjælp af ASTM-betegnelser.

Læs om nogle af materialerne her

Hent den samlede liste over materialer her

Ring og få en snak med os i dag på tlf: +45 45 95 07 00 eller på mail: salg@strenov.dk

Vi sidder altid klar med rådgivning og et godt tilbud